Înghețată cu vanilie

În imaginea de mai sus, am făcut înghețată sandwich cu vanilie și căpșuni. Rețeta de înghețată cu căpșuni o găsiți aici, iar cea de fursecuri aici.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 100 ml lapte condensat îndulcit
  • 150 g zahăr
  • 7 gălbenușuri
  • un praf de sare (1/8 tsp)
  • 15 ml esență de vanilie/o păstaie

Mod de preparare:

🍦 Pentru început punem laptele cu smântâna dulce și laptele condensat într-o cratiță la foc mic. Adăugăm esența de vanilie, iar când e la punctul de fierbere, oprim. Dacă folosiți păstaie de vanilie, puneți un capac și o lăsați 10 minute la infuzie.

🍦 Mixăm gălbenușul cu zahărul și un praf de sare circa 5-6 minute, la viteză mare, până când devine o cremă densă și albicioasă.

🍦 Se adaugă în fir subțire laptele, amestecându-se energic cu un tel, sau se poate folosi mixerul. Se procedează astfel ca să evităm brânzirea gălbenușului.

🍦 Transferăm compoziția în cratiță și o punem la foc mediu, amestecând continuu cu un tel, până aceasta devine o cremă.

🍦 Se lasă la răcit, iar când s-a răcit complet, se amestecă cu o paletă și se pune o folie alimentară astfel încât să fie pe compoziție. Se pune la congelator și se lasă 6-7 ore, sau peste noapte. Dacă doriți să fie cremoasă, vă recomand să o amestecați de 3-4 ori cât timp ea stă la congelat.

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Un gând despre „Înghețată cu vanilie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: