Înghețată cu cireșe negre

Ingrediente:

  • 500 gr cireșe fără sâmburi
  • 500 ml frișcă lichidă (sau se poate opta pentru smântână pentru frișcă)
  • 250 ml lapte condensat îndulcit
  • 15 ml esență de vanilie

Mod de preparare:

🍦 100 gr de cireșe din cele 500 gr le tăiem în două și le păstrăm deoparte.

🍦 400 gr cireșe le tăiem în două și le punem în blender, sau folosiți blender vertical. Adăugăm aici zahărul și esența de vanilie. Când am obținut piureul de cireșe, adăugăm laptele condensat și blenduim în continuare încă circa 1 minut.

🍦 Separat mixăm frișca/smântâna pentru frișcă până devine densă.

🍦 Adăugăm, treptat, compoziția cu cireșele și lapte peste frișcă, amestecând cu un tel.

🍦 Punem compoziția într-un vas yena și punem folie alimentară astfel încât să atingă compoziția. Se lasă la congelator 6-7 ore, timp în care se amestecă de 3-4 ori în ea pentru a avea o înghețată cremoasă.

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Lasă un comentariu