Brownie cu multă ciocolată și caramel sărat

Ingrediente:

  • 300 gr ciocolată cu min. 50 % cacao
  • 250 gr unt
  • 350 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 10 ml esență de vanilie
  • 130 gr faină
  • 100 ml sos de caramel sărat (vezi rețeta aici )

Mod de preparare:

  • Ciocolata și untul le punem la topit bain-marie, până când acestea se vor topi în întregime. Se amestecă ocazional.
  • Se ia de pe foc și se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se amestecă energic cu un tel.
  • Când compoziția s-a mai răcit, se adaugă ouăle și se mixează până devine densă.
  • Se adaugă făina și se încorporează. Veți obține un aluat foarte ciocolătos.
  • Adăugăm compoziția în tavă (20*30cm), iar deasupra punem sos de caramel (vezi rețeta aici ), pe care îl încorporăm ușor cu aluatul de brownie.
  • Se pune la cuptor la 190° timp de circa 40 minute.
  • După ce s-a copt, se lasă să se răcească foarte bine!

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Un gând despre „Brownie cu multă ciocolată și caramel sărat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: