
După ce am ales prunele pentru compot, mi-au rămas câteva care erau mai moi și m-am gândit la acest deliciu.😋
Un desert foarte rapid și gustos! Textura este asemănătoare cu cea a tortului cu cremă de zahăr ars.
Această tavă superbă și fulgii de migdale sunt achiziționate de la @lidlromania, iar făina de migdale de la @driedfruits.
Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul de 28 cm)
- 14-15 prune
- 4 ouă
- 160 gr zahăr
- 15 ml esență de vanilie
- un praf de sare
- 70 gr făină albă de grâu
- 40 gr făină de migdale
- 50 gr unt
- 500 ml lapte
- Opțional: fulgi de migdale
Mod de preparare:
🥧 Aveți nevoie de o tavă care să nu fie detașabilă. Ungeți foarte bine tava cu unt. După ce ați spălat fructele și le-ați separat de sâmburi, le puneți cu partea tăiată în jos.

🥧 Preîncălziți cuptorul la 200°C.
🥧 Într-un vas mixați ouăle cu zahărul, sarea și vanilia.
🥧 Adăugați făina de migdale, iar apoi făina de grâu. Amestecați energic până când se încorporează toată făina.
🥧 Se adaugă în fir subțire laptele și se mixează ușor până devine un aluat lichid precum cel al clătitelor.
🥧 Compoziția se toarnă peste prune în tavă.

🥧 Prunele se vor ridica la suprafață.
🥧 Deasupra se presară fulgi de migdale.
🥧 Se pune în cuptor, la 200°C timp de 20 minute și alte 25 de minute la 180°C.
🥧 Deasupra se formează o crustă aurie, foarte gustoasă.
🥧 Se lasă la răcit, după care se poate servi.



Interesant! Succes in continuare cu blogul! Te astept si pe blogul meu cu un comentariu la retete 🙂
ApreciazăApreciază