Tartă cu prune și fulgi de migdale

După ce am ales prunele pentru compot, mi-au rămas câteva care erau mai moi și m-am gândit la acest deliciu.😋
Un desert foarte rapid și gustos! Textura este asemănătoare cu cea a tortului cu cremă de zahăr ars.
Această tavă superbă  și fulgii de migdale sunt achiziționate de la @lidlromania, iar făina de migdale de la @driedfruits.

Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul de 28 cm)

  • 14-15 prune
  • 4 ouă
  • 160 gr zahăr
  • 15 ml esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 70 gr făină albă de grâu
  • 40 gr făină de migdale
  • 50 gr unt
  • 500 ml lapte
  • Opțional: fulgi de migdale

Mod de preparare:

🥧 Aveți nevoie de o tavă care să nu fie detașabilă. Ungeți foarte bine tava cu unt. După ce ați spălat fructele și le-ați separat de sâmburi, le puneți cu partea tăiată în jos.

🥧 Preîncălziți cuptorul la 200°C.

🥧 Într-un vas mixați ouăle cu zahărul, sarea și vanilia.

🥧 Adăugați făina de migdale, iar apoi făina de grâu. Amestecați energic până când se încorporează toată făina.

🥧 Se adaugă în fir subțire laptele și se mixează ușor până devine un aluat lichid precum cel al clătitelor.

🥧 Compoziția se toarnă peste prune în tavă.

🥧 Prunele se vor ridica la suprafață.

🥧 Deasupra se presară fulgi de migdale.

🥧 Se pune în cuptor, la 200°C timp de 20 minute și alte 25 de minute la 180°C.

🥧 Deasupra se formează o crustă aurie, foarte gustoasă.

🥧 Se lasă la răcit, după care se poate servi.

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Un gând despre „Tartă cu prune și fulgi de migdale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: