S’more tart

Este o tartă, care nu necesită coacere, cu strat crocant de biscuiți, ganache de ciocolată neagră cu nutella și bezea flambată.

Denumirea de „s’more” vine de la un desert care se pregătește la focul de tabără. De loc, provide din SUA și este foarte renumit și în restul lumii. Cum se pregătește acest desert? Simplu! Se flambează marshmallow la focul de tabără, se pune peste un biscuite sau cookies, peste se pune o bucată de ciocolată, iar deasupra alt biscuite. (Promit că am să vă arat și în poză acest desert. 🙂 ) Așadar, ingredientele acestui desert sunt: biscuiți, bezea/marshmallow și ciocolată.

Tarta S’more este aproape identică cu desertul descris mai sus, dar diferă prin faptul că acesta se pregătește acasă. Ea nu necesită coacere. Este fin, cu multă ciocolată și bezea flambată.

Ingrediente:

  • 450 gr biscuiți digestivi
  • 150 gr unt
  • 200 ml frișcă
  • 200 gr nutella (dacă optezi pentru rețeta de casă, găsești rețeta aici )
  • 200 gr ciocolată neagră
  • albușul de la două ouă
  • 100 gr zahăr
  • o linguriță amidon alimentar
  • opțional: esență de vanilie

Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie, punem biscuiții și îi blenduim, peste care adăugăm untul topit. Punem compoziția într-o tavă detașabilă și îi uniformizăm. Putem tava pentru 30 min. la frigider.

Într-o cratiță, turnăm frișca lichidă. O lăsăm, la foc mediu, până vedem că ajunge la punctul de fierbere. o Luăm de pe foc și punem nutella și ciocolata. Amestecăm ușor până când se încorporează bine și devine o cremă densă (precum budinca). Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți și o lăsăm pentru o oră – două la congelator.

Într-un bol, punem albușurile, zahărul și amidonul. Punem bolul peste un vas cu apă fierbinte și amestecăm ușor ingredientele, până la topirea zahărului. Acest amestec trebuie să ajungă la temperatura de 71° C. Când a ajuns la acest prag minim de temperatură, luăm bolul și începem să mixăm până obținem o spumă foarte densă și lucioasă.

Bezeaua o puneți peste blat și ciocolată și o flambați cu ajutorul unui arzător. Desertul se poate păstra la rece.

De ce este important să aducem albușurile la minim 70° C ? La această temperatură poate fi distrusă salmonella. Ce este salmonella? Salmonella este o bacterie care se găsește în ouă, cărnuri și pe suprafețele alimentelor contaminate.

Publicitate

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: