Chifle pentru burger

🍔Ingrediente:

130 ml apă

60 gr unt

250 ml lapte

Se pun la foc până se topește untul.

700 gr făină

30 gr zahăr

10 gr sare

10 gr drojdie

Se frământă aluatul, apoi se pune un ou. Se frământă timp de 10-15 minute, apoi se împarte aluatul în 12 bucăți a câte 100 gr. Se lasă la dospit o oră, acoperite cu un prosop.

După o oră, se bat 3 gălbenușuri cu 10 ml ulei, se ung, se presară semințe de susan/chimen/mac/etc. și se coc 10 minute la 220°C.

După ce sunt coapte, se lasă în tavă 20 minute acoperite cu un prosop. Mult spor!

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: