Se frământă aluatul, apoi se pune un ou. Se frământă timp de 10-15 minute, apoi se împarte aluatul în 12 bucăți a câte 100 gr. Se lasă la dospit o oră, acoperite cu un prosop.
După o oră, se bat 3 gălbenușuri cu 10 ml ulei, se ung, se presară semințe de susan/chimen/mac/etc. și se coc 10 minute la 220°C.
După ce sunt coapte, se lasă în tavă 20 minute acoperite cu un prosop. Mult spor!
1.Fierbem într-o cratiță apa o pișcătură de sare, punem tăiețeii, oprim focul și punem un capac. Lăsăm 4-5 min după care îi stoarcem de apă.
2. Fierbem apa cu un strop de sare. Când fierbe adăugăm soia, lăsăm să fiarbă 15 minute, iar apoi o punem la scurs.
3. Tăiem ceapa și o punem la prăjit în unt/ulei (după preferințe). Adăugăm peste 1/2 morcov răzuit, apoi ardeiul, morcovul rămas, tăiat în cuburi. Adăugăm sucul de tomate, acoperim și lăsăm 4-5 minute la foc mic. Adăugăm vinetele tăiate cuburi, iar după alte 3-4 minute, punem soia. Lăsăm 10 minute la foc mic.
4. La final adăugăm usturoiul, sosul de soia, sare și piper după gust. Opțional puteți pune porumb.
Pentru salată de ciuperci cu maioneză vegană, ai nevoie de:
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
◇500 g ciuperci
◇2-3 căței de usturoi
◇1/2 ceapă
◇sare/piper după gust
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
Ciupercile se curăță și se fierb 10-15 min cu un strop de sare. Se spală bine, apoi se pun într-un blender împreună cu usturoiul și ceapa. Se adaugă maioneza (vezi rețeta aici), iar apoi sare și piper după gust.
Poți prepara acasă această maioneză din doar 4 ingrediente:
50 ml lapte de soia/migdale/cocos
100 -120 ml ulei
10 g muștar
10 ml zeamă de lămâie
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
Dacă folosești un blender vertical este perfect pentru cantitatea ingredientelor scrise, dar dacă folosești mixerul, atunci cantitatea de ulei se va dubla.
Este o tartă, care nu necesită coacere, cu strat crocant de biscuiți, ganache de ciocolată neagră cu nutella și bezea flambată.
Denumirea de „s’more” vine de la un desert care se pregătește la focul de tabără. De loc, provide din SUA și este foarte renumit și în restul lumii. Cum se pregătește acest desert? Simplu! Se flambează marshmallow la focul de tabără, se pune peste un biscuite sau cookies, peste se pune o bucată de ciocolată, iar deasupra alt biscuite. (Promit că am să vă arat și în poză acest desert. 🙂 )Așadar, ingredientele acestui desert sunt: biscuiți, bezea/marshmallow și ciocolată.
Tarta S’more este aproape identică cu desertul descris mai sus, dar diferă prin faptul că acesta se pregătește acasă. Ea nu necesită coacere. Este fin, cu multă ciocolată și bezea flambată.
Ingrediente:
450 gr biscuiți digestivi
150 gr unt
200 ml frișcă
200 gr nutella (dacă optezi pentru rețeta de casă, găsești rețeta aici )
200 gr ciocolată neagră
albușul de la două ouă
100 gr zahăr
o linguriță amidon alimentar
opțional: esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie, punem biscuiții și îi blenduim, peste care adăugăm untul topit. Punem compoziția într-o tavă detașabilă și îi uniformizăm. Putem tava pentru 30 min. la frigider.
Într-o cratiță, turnăm frișca lichidă. O lăsăm, la foc mediu, până vedem că ajunge la punctul de fierbere. o Luăm de pe foc și punem nutella și ciocolata. Amestecăm ușor până când se încorporează bine și devine o cremă densă (precum budinca). Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți și o lăsăm pentru o oră – două la congelator.
Într-un bol, punem albușurile, zahărul și amidonul. Punem bolul peste un vas cu apă fierbinte și amestecăm ușor ingredientele, până la topirea zahărului. Acest amestec trebuie să ajungă la temperatura de 71° C. Când a ajuns la acest prag minim de temperatură, luăm bolul și începem să mixăm până obținem o spumă foarte densă și lucioasă.
Bezeaua o puneți peste blat și ciocolată și o flambați cu ajutorul unui arzător. Desertul se poate păstra la rece.
De ce este important să aducem albușurile la minim 70° C ? La această temperatură poate fi distrusă salmonella. Ce este salmonella? Salmonella este o bacterie care se găsește în ouă, cărnuri și pe suprafețele alimentelor contaminate.
Acest articol o să fie despre torturile pe care le-am realizat în perioada de când am creat acest blog și până acum. Sunt tot felul de tehnici pe care le-am învățat. Și cu toate că nu mi-am propus să realizez ceva făcut pe comandă, uite că s-a întâmplat. Este un sentiment foarte plăcut să realizezi ceva și să pui suflet în ceea ce faci!
În continuare, veți vedea fotografii, începând de la primele mele torturi. De ce? Ca să vedeți evoluția. Și cei care doresc să se îndrepte spre partea de cofetărie, vă doresc mult succes! Și să știți că nu ne naștem cu cunoștințe…ci le dobândim pe parcursul anilor…învățând de la alții.
Carrot cake cu mousse de caramel sărat Cheesecake raw vegan cu afine Carrot cake vegan cu cremă de cocos și unt de arahide Tort cu blat ciocolătos, mousse de căpșuni și mousse de ciocolată neagră Deja începeam să dețin deprinderea de a scrie fain pe torturi.😅Pian sculptat în ciocolată albă
Acest pian l-am realizat pentru un băiat foarte drag mie! A fost decorul unui carrot cake cu mousse de caramel sărat.
Tractorul este sculptat în ciocolată albă și reprezintă decorul unui tort cu mousse de caise.
Tort cu mousse de afine și mousse de ciocolată neagră Tort cu mousse de afine și mousse de ciocolată albă. Decorul este sculptat în ciocolată albă. Tort cu cremă de ciocolată albă, mascarpone și frișcă, iar blaturile însiropate cu Jack Daniel’s. Decorul este în forma unei doze de suc Coca-Cola, sculptată în ciocolată albă și pictată cu coloranți alimentari. Tort cu mousse de căpșuni, mousse de ciocolată albă, jeleu de căpșuni și cremă cu biscuiți Oreo
După ce am ales prunele pentru compot, mi-au rămas câteva care erau mai moi și m-am gândit la acest deliciu.😋 Un desert foarte rapid și gustos! Textura este asemănătoare cu cea a tortului cu cremă de zahăr ars. Această tavă superbă și fulgii de migdale sunt achiziționate de la @lidlromania, iar făina de migdale de la @driedfruits.
Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul de 28 cm)
14-15 prune
4 ouă
160 gr zahăr
15 ml esență de vanilie
un praf de sare
70 gr făină albă de grâu
40 gr făină de migdale
50 gr unt
500 ml lapte
Opțional: fulgi de migdale
Mod de preparare:
🥧 Aveți nevoie de o tavă care să nu fie detașabilă. Ungeți foarte bine tava cu unt. După ce ați spălat fructele și le-ați separat de sâmburi, le puneți cu partea tăiată în jos.
🥧 Preîncălziți cuptorul la 200°C.
🥧 Într-un vas mixați ouăle cu zahărul, sarea și vanilia.
🥧 Adăugați făina de migdale, iar apoi făina de grâu. Amestecați energic până când se încorporează toată făina.
🥧 Se adaugă în fir subțire laptele și se mixează ușor până devine un aluat lichid precum cel al clătitelor.
🥧 Compoziția se toarnă peste prune în tavă.
🥧 Prunele se vor ridica la suprafață.
🥧 Deasupra se presară fulgi de migdale.
🥧 Se pune în cuptor, la 200°C timp de 20 minute și alte 25 de minute la 180°C.
🥧 Deasupra se formează o crustă aurie, foarte gustoasă.
Cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră vă gândiți la cât este de important este să le oferiți copiilor cât mai multă mâncare gătită acasă unde să predomine alimentele bio.
Cu drag, vă recomand această rețetă de nutella făcută în casă.
Ingrediente:
500 gr alune de pădure crude
250 gr zahăr
80 ml apă
5 gr sare
500 gr ciocolată neagră/albă (în funcție de preferințe)
130 gr ulei de cocos
30 gr cacao
10 ml esență de vanilie
Mod de preparare:
Puneți alunele de pădure pe o tavă cu hârtie de copt și le coaceți 10-15 minute la 150°C.
Într-o cratiță puneți apa cu zahărul și îl lăsați să se caramelizeze. Trebuie să prindă o culoare brună cu un miros plăcut de caramel.
Caramelul îl turnați peste alunele coapte și lăsați să se răcească.
Când s-au răcit, le puneți într-un blender. Le procesați 7-10 minute până când obțineți o cremă densă.
Adăugați cacao, sarea, uleiul de cocos, esența de vanilie.
Ciocolata o topiți bain-marie, iar apoi o adăugați peste restul compoziției.
O procesați încă circa 1-2 minute, apoi se poate pune în borcane și se pune la frigider.
Pentru servire, se lasă 5-10 minute la temperatura camerei.
Pentru iubitorii de marshmallow, vă recomand acest desert delicios!❤
Ingrediente:
◇ Pentru brownie:
90 gr ciocolată neagră
110 gr unt
2 gr cafea instant
140 gr zahăr
2 ouă
esență de vanilie
1 gr sare
10 gr cacao
60 gr făină
◇ Strat marshmallow:
300 gr marshmallows
◇ Topping de ciocolată:
250 gr ciocolată neagră
200 gr unt de arahide
50 gr cereale/orez expandat
Mod de preparare:
◇ Preîncălziți cuptorul la 180°C.
◇ Topiți ciocolata și untul, într-un vas, bain-marie. Luați vasul de pe foc și adăugați cafeaua, zahărul și amestecați. Adăugați ouăle și amestecați repede cu un tel.
◇ Se adaugă restul ingredientelor, se pune compoziția în tavă (30×30) și se adaugă la cuptor pentru circa 20 minute.
◇ Se scoate tava, se pune deasupra marshmallows și se mai lasă la cuptor încă 5 minute, până când se topesc și se fac aurii.
◇ Se scoate din cuptor, se apasă ușor cu o lingură și se lasă să se răcească complet. Apoi se adaugă topping-ul de ciocolată.
◇ Tot bain-marie se topește ciocolata și untul de arahide. Apoi se adaugă cerealele și se pune peste stratul de marshmallow.