Tartă cu brânză mascarpone, busuioc și roșii cherry

Vă prezint rețeta acestei tarte sărate, de data asta, care este foarte ușor de făcut și este delicioasă!

Ingrediente:

  • 170g unt topit (80% grăsime)
  • 140g făină albă
  • 90g făină de mălai
  • 3 linguri apă rece
  • 5 ouă
  • 125 ml lapte
  • 100g brânză mascarpone
  • 50g telemea
  • busuioc uscat/verde cine preferă
  • sare
  • piper
  • roșii cherry

Mod de preparare:

1. Amestecăm făina albă, sarea, făina de mălai cu untul topit. Adăugăm apa rece și amestecăm bine până obținem un aluat. Ungem tava cu unt. Punem aluatul în tavă și-l întindem uniform – marginile sunt ridicate.

2. Punem în mijloc o folie de aluminiu și peste punem fasole/orez pentru greutate.

3. Dăm tava la cuptor, la 190°C timp de 15 minute cu greutate, apoi alte 5 minute fără greutate.

4. Între timp mixăm ouăle cu laptele, sare, piper și busuioc. Punem compoziția peste blat.

5. Amestecăm brânza mascarpone cu telemeaua și un pic de piper. Adăugăm amestecul de brânză peste compoziție.

6. Tăiem roșii cherry și le strecurăm printre brânză. Dăm tava la cuptor la 190°C timp de 50 minute.

Vă recomand ca să adăugați un extra telemea și roșii pentru o explozie de gusturi! ♡

Publicat de Aura în bucătărie

Aura în bucătărie

Lasă un comentariu